Företag

Privat

DSC05406 Web

Spara el och pengar med rätt belysning.

Vilken belysning ska jag välja? Byta till moderna LED-armaturer kommer att spara mycket energi och pengar jämfört med äldre lysrörsbelysning. Samtidigt får du massor av nya möjligheter; vill du till exempel anpassa ljuset efter arbetet eller vill du styra ditt ljus på ett smart sätt? Eller vill du bara ha en enkel belysning som du tänder och släcker själv?
Vi hjälper dig så du får rätt ljus på rätt plats. Installerat och klart.

Ps. För att hjälpa dig på traven har vi lagt extra mycket på lager av vår bästa belysning för industri, lager, lantbruk, fastighet, parkeringsgarage och utemiljö. Klicka på länkarna nedan och läs mer!

Lager, industri och stormarknad

Enkel tänd/släck eller belysning som styrs efter din verksamhet?

Läs om vår belysning för lager, industri och stormarknad >>

Lantbruk

Kapslad belysning som är hälsosam för djuren och tål att installeras i krävande miljöer.

Läs om vår belysning för lantbruk >>

 

Utemiljö

Lys upp fasad, vägar och parkering så att omgivningen blir både snygg och trygg.

Kontakta en ljusexpert; en riktig elektriker

Utfasning av gammal lysrörsbelysning pågår.

Ansvarar du för fastigheter med gammal lysrörsbelysning är det hög tid att planera för framtiden. Sedan 2023 är gamla lysrör förbjudna att tillverkas och tas in i EU och för oss i Sverige innebär det att 17 miljoner gamla lysrörsarmaturer ska ersättas under kommande fem år.

Var ute i tid! När fler än tre gånger så många armaturer ska tillverkas och installeras blir det högt tryck hos både installatörer och tillverkare.

Glöm gamla lysrör, satsa på LED!

Med LED kan du spara upp till 80% el per år. Samtidigt som du får ett bättre och ett "grönare ljus" (ur miljösynpunkt).

De traditionella lysrören är i full gång med att fasas ut och tillverkningen kommer helt att upphöra under 2023. Ett gyllene tillfälle för dig att se över din belysning, byta till både bättre ljus och energisnålare armaturer.
Mindre el= mindre kostnader.

Vi vet vilken belysning du behöver.

Att välja rätt bland alla armaturer, antal lumen och lux med mera är inte alltid lätt. Men lugn. Vi kan el, vi kan belysning. Hör av dig till oss så kikar vi på din fastighet, vad ni behöver och även vad ni kan tänkas spara.

Ljusberäkning? Självklart! Våra experter hjälper dig.

Våra elektriker har ett helt team belysningsexperter bakom sig. Vi skissar upp ditt projekt, beräknar hur mycket ljus som behövs, hur mycket ljus du får med olika armaturer med mera...med mera. Allt för att du ska få en så bra och, för dig, anpassad och lönsam lösning som möjligt.

Liten ordbok

Lux, lumen, Kelvin – begreppen är många. Här förklarar vi enkelt några av de vanligast termerna som används i samband med belysning. 

DALI

En internationell standard för digital ljusstyrning av framför allt för allmänbelysning. DALI är förkortning av ”Digital Adressable Lighting Interface”.

Effekt (W)

Anger den energi som används. För att spara energi kan du välja en armatur med lägre effekt.  Du sparar även energi genom att styra belysningen efter behov och minskar på så sätt elförbrukningen.

Färgtemperatur (K)

Anges i kelvin (k). De tre vanligaste ljusfärgerna kallas ofta varmvit 2700-3000K, vit 3500-4000K och kallvit 5000K.

Färgåtergivning (Ra/CRI)

Ljusets förmåga att återge färger anges antingen i Ra (Rendering Average) eller CRI (Colour Rendering Index).

För inomhusmiljöer föreskrivs en färgåtergivning på minst Ra80.

IK-klassning

Armaturers tålighet mot slag och stötar m.m. Skalan går från IK00 till IK10 där IK10 innebär att armaturen tål ett direkt slag.

IP-klass

En produkts IP-klass eller kapslingsklass (Internal Protection), anger hur väl produkten klarar yttre påverkan av vatten, damm och liknande.

Den första siffran (inträngande av fasta föremål) anges med ett värde från noll till sex som talar om hur tät en kapsling är. Siffran noll betyder att den är helt oskyddad medan siffran sex innebär att kapslingen är dammtät.

Den andra siffran (inträngande av vatten) anges med ett värde från noll till nio och talar om hur väl en kapsling motstår vatten. Siffran noll betyder att den inte har något skydd mot vatten alls och siffran åtta att den kan sänkas ned i vatten utan att ta skada eller bli farlig.

Lumen (lm)

Måttet på ljusflödet, dvs hur mycket ljus en ljuskälla eller en armatur avger. För det totala ljusflödet från en armatur används begreppet armaturlumen.

Lux (lx)

Måttet på belysningsstyrkan, dvs hur mycket ljus som faller på en yta.

Master/Slav

Rörelsestyrning där en Master-armatur med sensor styr övriga armaturer i en grupp.

Mesh

Nätverk för trådlös kommunikation, där enheterna kommunicerar med varandra.  Genom Mesh-nätverksteknik så behöver man enbart vara inom räckhåll för en enda enhet för att kunna styra de övriga enheterna i en grupp. De är alla likvärdiga (ej master/slav-koppling). Kontrolleras med hjälp av smartphone eller surfplatta.

Installation

Installation

Vi tar ansvar hela vägen. Från råd till installation och service. En kontakt rakt igenom. Och den är lokal = nära dig.

Funktion

Funktion

Vi går i god för alla produkter vi levererar. Som riktiga elektriker väljer vi bara det bästa. Det vi verkligen kan stå för.

Trygghet

Trygghet

Vi är specialister som verkligen kan vår sak. Och vi finns på plats nära dig. Även efter köpet. Vi är riktiga elektriker över hela Sverige.